Hoe werkt Ultherapy?

Ultherapy is een huid verjongende behandeling met een liftend effect voor een strakkere en jonger uitziende huid. Maar hoe werkt het? Bij een Ultherapy behandeling wordt micro-gefocuste ultrasound energie in de huid afgeleverd met een optimale temperatuur. Hierdoor wordt het aanmaken van collageen gestimuleerd dat zorgt voor een natuurlijke huidverjonging. Collageen en elastine houden de stevigheid van je huid vast. Hierdoor ontstaat er met deze behandeling het resultaat van een natuurlijke facelift zonder operatie.

Wat is een natuurlijke facelift?

De ultrasound energie activeert de natuurlijke collageen aanmaak in de huid waardoor de huid wordt gelift. Je huid maakt opnieuw collageen en elastine aan, dit proces heet neocollagenese. Hierdoor wordt er bij Ultherapy alleen gebruik gemaakt van lichaamseigen collageen ontwikkeling. Dit geeft natuurlijke, zichtbare resultaten zonder het gebruik van fillers en toxines.

In tegenstelling tot andere energieleverende systemen beschadigt Ultherapy het huidoppervlak en omringende huidstructuren niet. Dit komt omdat Ultherapy een precieze hoeveelheid ultrasound energie aflevert, met exact de juiste temperatuur op de juiste huiddiepte. Er hoeft niet in de huid gesneden of gespoten te worden. Als reactie op de ultrasound energie wordt het natuurlijke wondgenezingsproces in gang gezet waardoor er collageen en elastine wordt aangemaakt in de huid.

Huidverjonging door collageen

Het wondgenezingsproces treedt op wanneer weefsel wordt verhit tot een bepaalde temperatuur. Hierdoor wordt nieuw collageen aangemaakt, dat zorgt voor een strakkere en stevigere huid. Rimpels en lijntjes verdwijnen. Het collageen dat na een Ultherapy behandeling wordt geproduceerd is lichaamseigen en dus helemaal van jezelf. Het resultaat is een natuurlijk gelifte huid zonder hersteltijd!

Tijdens de behandeling

Na het reinigen van je huid en de echografische visualisatie van de specifiek te behandelen zones wordt er een gel aangebracht. Daarna wordt de vlakke behandelapplicator op je huid geplaatst en doet de ultrasound energie zijn werk. Eerst worden de diepe weefsellagen van de huid bekeken en het optimale niveau voor aflevering van de energie bepaald. Vervolgens wordt de gefocuste ultrasound energie afgeleverd op de juiste diepte onder de huid. Het pijnniveau van de Ultherapie ervaringen varieert van persoon tot persoon. Er kan een lichte tot matige prikkeling worden gevoeld wanneer de ultrasound energie wordt afgeleverd. Om het comfort van de behandeling te verhogen kan de behandelend specialist aanbevelen een pijnstiller te gebruiken voorafgaand aan de behandeling.